poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Kolejny rok razem

I nie chodzi tu o jakiś mój młodzieńczy romansik.
Rocznica moich rodziców - 18.
Prawie 20 lat razem.
Jestem taka , że bez względu na to jaka to okazja lubię gdy wszystko jest dobrze i miło przygotowane
Dzisiaj gdy wrócili z pracy czekała na nich niespodzianka.

Ser Camembert w migdałach z owocami

Składniki dla 4 osób:
W misce rozbełtać jajko.
Ser obtoczyć w jajko , następnie w migdałach (ja posypałam całymi ale równie dobrze można je zmiksować) i smażyć na patelni na małym ogniu często przewracając ALBO wsadzić do piekarnika na 180 stopni , również często obracać i raczej na oko min.8 minut.
Trzeba uważać by wierzch nie pękł i by ser nie wyciekł.
Podawać z świeżymi owocami i musem (nie koniecznie musi być porzeczkowy).

Gdy się rozetnie wierzch, ser powinien wypływać.
 

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam camembert i migdały! Muszę to połączenie koniecznie wypróbować, wygląda wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  2. najlepsze co moze byc... camembert i sos owocowy...
    klfoodblog.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Moi w tym roku będą mieli 26 rocznicę. Nic im nie przygotuję, bo będę za daleko... Twoi z pewnością ucieszyli się z takiej niespodzianki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ucieszyli :) I nawet jeśli nie będziesz miała możliwości nic swoim rodzicom przygotować to kiedy indziej trafi się okazja... ta sama tylko w innym terminie :D

      Usuń
  4. Oczywiscie z zurawina i najlepiej caly usmazyc w migdalach, mozna podac rowniez z gotowana gruszka:) Dzieki

    OdpowiedzUsuń